Vyhledávač CZ Facebook EN

Přivezli jsme nové trendy a vzory pro rok 2011

Vážení zákazníci, přivezli jsme pro vás nejnovější trendy a zbrusu nové vzory dekoračních tkanin pro rok 2011.

Právě před několika dny jsme se vrátili z největšího mezinárodního veletrhu bytového textilu na světě – veletrhu Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem. Setkali jsme se tam s řadou obchodních partnerů z celého světa – a od nich jsme pro Vás přivezli spoustu vzorků nových látek, nápadů a novinek.

Móda se mění, máme pro vás novinky

„Stejně, jako se po sezónách mění trendy v oděvní módě, tak se mění i v bytovém textilu. Záleží nám na tom, aby si u nás zákazníci měli možnost vybrat z nejnovějších vzorů, které pečlivě vybíráme podle aktuálních trendů. Drtivá většina lidí, i když třeba zrovna módní trendy podrobně nesleduje, vždy instinktivně vždy sáhne po tom novém a módním,“ pověděl designér Radomír Petroš a pousmál se: „Tím, že pravidelně dovážíme horké novinky, si možná trochu i škodíme, protože starší vzory se pak pochopitelně prodávají hůř a často se slevou. I přesto nám ale záleží na tom, abychom se na českém trhu stále drželi na špici – a s námi samozřejmě i naši zákazníci,“ usmíval se designér.

DESIGNER Radomír Petroš pro Vás na mezinárodním veletrhu bytového textilu Heimtextil v německém Frankfurtu vybíral zbrusu nové vzory pro letošní rok.
DESIGNER Radomír Petroš pro Vás na mezinárodním veletrhu bytového textilu Heimtextil v německém Frankfurtu vybíral zbrusu nové vzory pro letošní rok.

Odkud se trendy berou?

Právě na veletrhu Heimtextil ve Frankfurtu probíhá, kromě samotného obchodu, i mnoho přednášek a workshopů věnovaných právě módě, trendům a novinkám. Přednášeli zde erudovaní špičkoví designéři, návrháři, architekti a módní tvůrci. Dění na veletrhu designér Radomír Petroš popsal takto:

„Za 17 let, co na tento veletrh pravidelně jezdíme, už máme vytipovány spolehlivé firmy – takže tu často jde hlavně o přátelské setkání s našimi dodavateli z celého světa, k jakému bývá jen málo příležitostí, doplněné nakoupením nových vzorků na letošní rok – a už v daleko menší míře než v minulosti pak vyhledáváme nové dodavatele. Kromě obchodu nás v Německu samozřejmě velice zajímaly i nové trendy v oblasti bytového textilu. Nové poznatky jsme hned také zohlednili při výběru nových vzorů pro letošní rok,“ prozradil designer.

VELETRH UMOŽNIL přátelské setkání s našimi dodavateli z celého světa, k jakým bývá jen málo příležitostí. V obchodu nám velmi záleží nám na dobrých vztazích jak s našimi dodavateli, tak i s vámi - našimi zákazníky.
VELETRH UMOŽNIL přátelské setkání s našimi dodavateli z celého světa, k jakým bývá jen málo příležitostí. V obchodu nám velmi záleží nám na dobrých vztazích jak s našimi dodavateli, tak i s vámi – našimi zákazníky.

Něco málo o veletrhu

Čtyřdenní mezinárodní veletrh bytového textilu Heimtextil, který ve Frankfurtu probíhá každým rokem vždy začátkem ledna, je považován za nejvýznamnější platformu pro designéry, návrháře, maloobchodníky i výrobce, kteří se zabývají bytovými textiliemi. V textilním světě dává možnost porovnat v celosvětovém měřítku kvalitu nabízených materiálů, textilního designu a trendů textilního průmyslu v celé šíři tohoto oboru. Dá se říci, že je klíčovou hnací silou pro celou sezonu. Veletrh Heimtextil doprovází i celá řada workshopů a přednášek zaměřených na vývoj trhu a nejnovější trendy.

Pro představu velikosti

Letošní ročník veletrhu Heimtextil byl rekordní: Vystavovalo zde 2601 vystavovatelů z 60 zemí z celého světa, což je o 5% více, než vloni. Z celkového počtu vystavujících bylo 87% zahraničních. Největšími evropskými vystavovateli byli Německo, Turecko, Itálie, Španělsko, Francie a Velké Británie, z ostatních kontinentů pak Čína, Indie, Pákistán, Tchaj-wan a USA.

Na veletrh se sjelo větší okresní město

Veletrh během čtyř dnů jeho trvání navštívilo více než 73 000 návštěvníků převážně z řad maloobchodníků, designérů a bytových architektů. Nárůst oproti loňsku je v tomto případě 3%. Zhruba dvě třetiny návštěvníků na veletrh do Německa přijelo ze zahraničí. Návštěvníci se sem sjeli z celkem 136 zemí (vloni to bylo ze 120 zemí), nejvíce jich bylo z Itálie, Turecka, Velké Británie, Číny, Španělska, USA, Francie, Nizozemska, Polska a Ruské federace.

Styly jsou definovány takto:

Členové specializovaného týmu Trendtable definovali v oblasti designu a dekorací na tento rok čtyři nové směry stylů:

  • Futuristic „prezentuje prostotu s vysokými nároky na kvalitu“,
  • Temptation „vytváří soukromou sféru z tradice a moderny“,
  • Hypernature „přenáší svěžest přírody do velkoměsta“,
  • Intuition „exploze dobré nálady a pestrých barev“

a tyto čtyři základní styly doplňuje takzvaný Mix Mash (název mluví sám za sebe…)

  • Mix Mash „kombinuje špičkové technologie se starými řemesly“

Tyto styly se zaměřují se na ekologicky udržitelný luxus, tradici a modernu, přírodu a inovaci a spontánní kreativitu.

Barvy jsou spíše umírněné

Co se týče barevné škály, v kostce se dá říci, že přetrvává dominantní temně lila fialová, kterou může doplňovat zelená, umírněně modrá či modrozelená, žlutá směřující spíše k okrové, zaprášeně oranžová, odstíny šedé, béžové a čokoládově hnědé, někdy v menší míře i růžová. Trendy směřují spíše k přírodnímu vzhledu, občasné „úlety“ v podobě barevných či vzorových kreací či akcentů však do současné módy vnášejí napětí a osvěžení. Mezi materiály dostávají přednost ty přírodní a přírodně působící, jejich kvalita je přitom výrazně v popředí.

PEČLIVĚ JSME PRO VÁS VYBÍRALI z mnoha tisíců druhů, typů a barev záclon a závěsů. Na mezinárodním veletrhu bytového textilu Heimtextil v německém Frankfurtu bohužel platí přísný zákaz fotografování, proto Vám více snímků nabídnout nemůžeme. Zato Vám ale můžeme nabídnout mnoho a mnoho desítek nejnovější vzorů trendových látek.
PEČLIVĚ JSME PRO VÁS VYBÍRALI z mnoha tisíců druhů, typů a barev záclon a závěsů. Na mezinárodním veletrhu bytového textilu Heimtextil v německém Frankfurtu bohužel platí přísný zákaz fotografování, proto Vám více snímků nabídnout nemůžeme. Zato Vám ale můžeme nabídnout mnoho a mnoho desítek nejnovější vzorů trendových látek.

Nechejte si tu nejkrásnější dekoraci pro Vaše okno navrhnout naším designérem. Pro více informací a objednávku klikněte zde: http://www.petros-interier.cz/…signera.html

 


zpět na články