Vyhledávač CZ Facebook EN

Japonské stěny – variabilní a elegantní alternativa zastínění

Zajímavou alternativou k roletám, závěsům, záclonám či žaluziím mohou být japonské posuvné panelové stěny. Japonské stěny vycházejí z mnoho tisíc let testované tradice. Jsou zároveň funkční i velmi krásné a elegantní. Na jejich zhotovení můžeme použít širokou škálu dekoračních tkanin od lehounkých průsvitných záclon až po pevné neprůhledné závěsové materiály.

Japonské stěny jsou velmi variabilní. Hodí se na zastínění oken, předělení místností, zakrytí různých policových systémů či šaten, své využití mohou najít jak v domácnostech, tak i například v restauracích, zdravotnických zařízeních, praktické mohou být v kancelářích pro variabilní oddělení pracovních míst a podobně.

Podle potřeby je možné zvolit výšku, šířku i počet panelů japonské stěny, způsob jejího ovládání i materiál.

Mechanismus upevnění japonské stěny

Japonské stěny se upevňují na horní hliníkovou lištu, která může mít podle potřeby a přání zákazníka od dvou do pěti drážek. V každé z drážek se pohybuje jeden nebo i více nosičů jednotlivých látkových panelů, jejichž šířka je volitelná podle potřeby každého zákazníka. Jednotlivé nosiče se v liště pohybují pomocí speciálních koleček, díky kterým je pohyb tichý, hladký a snadný. Výhodou tohoto systému je i to, že horní hliníková lišta je velice plochá. Tato vlastnost je užitečná zejména tam, kde zbývá mezi křídly oken a stropem jen velmi malý manipulační prostor.

Samotný stínící materiál japonské stěny je k posuvnému nosiči připevněn pomocí suchého zipu. Na těchto pásech ušitých z vybrané dekorační látky jsou pak ve spodní části vytvořeny tunýlky opatřené výztuží a závažím, které zaručují napnutí japonské stěny.

Horní lišty a posuvné nosiče panelů japonské stěny jsou vyrobeny z hliníku s povrchovou úpravou práškováním a následným vypálením. Jejich základní barva je bílá a za příplatek je můžeme dodat i ve stříbrné nebo bronzové barvě. Plastové komponenty, které se na vodících lištách japonské stěny používají, jsou vyrobeny z velice kvalitního plastu, který neztrácí pružnost ani po mnoha letech používání.

Ovládací systém pro japonské stěny

Japonské stěny nabízejí, stejně jako závěsy, záclony či římské rolety, i několik různých způsobů ovládání. Manuální ovládání je možné buď prostým tahem za látku. Japonské stěny je však možné vybavit i ovládáním provázkem se závažím nebo tyčkou. Komfortnějším způsobem je pak ovládání tichým a spolehlivým elektromotorem s možností řízení dálkovým ovladačem nebo tlačítkem.

Ani zde však variabilita japonských stěn nekončí. Japonské stěny nabízejí i celou řadu možností ve způsobu shrnování panelů. Panely japonské stěny se mohou shrnovat na jednu či druhou stranu, do obou stran, centrálně na střed, nebo například i různě nepravidelně podle aktuální potřeby.

Materiály pro zhotovení japonských stěn

Výběr materiálů pro zhotovení japonské stěny prakticky nezná omezení. Pro japonské stěny je možné si vybrat z naší nepřeberné nabídky materiálů na záclony, z nabídky mnoha stovek závěsových dekoračních materiálů a rovněž ze široké nabídky materiálů na klasické rolety. Záleží jen na potřebě a vkusu zákazníka.

Údržba japonské stěny

Uživatelé u japonských stěn velmi oceňují rovněž jejich snadnou údržbu. Inteligentní způsob uchycení látkových panelů k nosičům pomocí suchého zipu umožňuje snadné sundání látky, snadné je i vytažení dolní výztuže se závažím. Po vyprání se pak látka stejně jednoduše nasadí zpět na své místo. Tkaniny se čistí nebo perou podle použitého materiálu a podle pokynů výrobce. Roletové látky je možné očistit prachovkou nebo vysavačem.

Nechejte si tu nejkrásnější dekoraci pro Vaše okno navrhnout designérem. Pro více informací a objednávku klikněte zde: http://www.petros-interier.cz/…signera.html