Vyhledávač CZ Facebook EN

Záclony a závěsy s vlámskými sklady působí vždy elegantně a profesionálně

Vlámské sklady na zácloně či závěsu vytvářejí pravidelné romantické řasení. Záclony a závěsy nařesené vlámskými sklady vypadají luxusně a profesionálně. Díky speciální technice je možné zvolit bohatost řasení i to, na kterém místě vzoru se přesně sklady budou nacházet.

Tento zajímavý způsob ušití vhodný pro záclony a závěsy se do Evropy rozšířil z Belgie, jeho autory jsou Vlámové a odtud se také rozšířilo pojmenování vlámské sklady. Vlámské sklady se však také někdy označují jako šití na háčky Mikroflex.

Na závěsy či záclony řasené pomocí vlámských skladů je ze zadní strany nejprve našita rovná vyztužující páska, která má za úkol vyztužit látku mezi sklady i samotné sklady tak, aby pak řasení pěkně drželo tvar. Poté se na látce s našitou páskou vytvoří sklady, do kterých se všijí speciální háčky Mikroflex. Vlámské sklady se šijí na speciálním stroji, který háčky do látky všívá přesně rovně.

Vyztužující pásky

Podle typu dekorační látky pro vlámské sklady používáme různé typy vyztužujících pásek. Na záclony například používáme transparentní vyztužující pásky, na závěsy pak druh vyztužující pásky volíme podle gramáže dekorační látky.

Háčky Mikroflex

Háčky Mikroflex pro záclony a závěsy s vlámskými sklady nabízíme ve třech velikostech. Jejich základní rozměr je 95 milimetrů na výšku, a kromě toho používáme i háčky o velikosti 75 a 55 milimetrů.

Nejvíce ovšem využíváme největší háčky o velikosti 95 milimetrů, protože máme ověřeno, že čím je háček delší, tím vlámské sklady vypadají lépe. Kratší háčky se hodí spíše pro záclony a závěsy o menší výšce.

Výhody Vlámských skladů

Hlavní výhodou vlámských skladů je, že takto ušité závěsy či záclony vypadají podstatně profesionálněji a luxusněji než závěsy či záclony nařasené na běžnou řasící pásku.

Další výhodou je i to, že tento způsob řasení umožňuje zvolit přesný typ řasení a taktéž přesné místo, kde se na látce budou sklady vyskytovat – jestli například ve vzoru, mezi vzorem a podobně.

Podle požadované bohatosti nařasení můžeme použít vlámské sklady jednoduché, dvojité či trojité.

• Jednoduché sklady se používají pro řasení v rozmezí 1,6 až 1,8 násobné.

• Dvojité sklady jsou vhodné pro řasení 1,8 až 2,2 násobné.

• Trojité sklady pak používáme pro řasení 2,2 až 3 násobné.

Nechejte si tu nejkrásnější dekoraci pro Vaše okno navrhnout designérem. Pro více informací a objednávku klikněte zde: http://www.petros-interier.cz/…signera.html