Vyhledávač CZ Facebook EN

PŘIVEZLI JSME PRO VÁS NOVÉ TRENDY NA ROK 2014

Stejně jako každoročně jsme pro Vás i začátkem letošního roku přivezli horké módní novinky, trendy, a především zbrusu nové vzory záclon a závěsů na sezonu 2014.

Ptáte se, odkud že přivážíme módní trendy?

Je to z největší evropské výstavy zaměřené na bytový textil – z veletrhu Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem. Naši příznivci už vědí, že se vždy začátkem každého nového roku mohou těšit na žhavé novinky – zbrusu nové vzory, barvy, látky i tapety. Nejinak je tomu i letos – a opět se skutečně máte na co těšit! :-)

Proč zrovna z Frankfurtu?

Frankfurtský veletrh Heimtextil je pro svět bytového textilu nejvýznamnější evropskou událostí sezony. Sjíždějí se sem přední výrobci bytového textilu, velkoobchodníci, designéři a architekti doslova z celého světa. Kromě toho, že tu jsou k vidění různé novinky a trendy, probíhají zde také četné odborné přednášky a workshopy a hlavním účelem veletrhu je uzavírání kontraktů a obchodů na celý následující rok – tedy toho, co letos uvidíte na pultech prodejen. Firma Petroš interier zde samozřejmě nemohla chybět, protože nepřekupujeme zboží od různých drahých zprostředkovatelů, ale dovážíme je pro Vás přímo od výrobců.

DESIGNÉR RADOMÍR PETROŠ právě vybírá na veletrhu Heimtextil v německém Frankfurtu nad Mohanem ve stánku jednoho z výrobců dětské závěsy.
DESIGNÉR RADOMÍR PETROŠ právě vybírá na veletrhu Heimtextil v německém Frankfurtu nad Mohanem ve stánku jednoho z výrobců dětské závěsy.

Pro Vaši představu o velikosti veletrhu jen několik stručných údajů:

  • Veletrh probíhá na ploše několika set hektarů výstavní plochy, takže projít všechny zajímavé stánky během čtyř dnů jeho konání je prakticky nemožné.
  • Na novinky ze světa bytového textilu se sem každoročně přijede podívat tolik lidí, kolik žije ve středně velkém okresním městě. Konkrétně letos to bylo 67 tisíc návštěvníků. Je to zhruba o 1160 návštěvníků více než vloni.
  • Tito návštěvníci veletrhu se do Frankfurtu sjeli ze 133 zemí z celého světa, a to včetně Skandinávie, východní Evropy, Jižní Ameriky nebo Jižní Koreje, Číny, Turecka, USA a samozřejmě i z ostatních zemí z celé Evropy a světa.
  • Vystavovatelů letos přijelo 2718 (tj. o 84 více než vloni) ze 61 zemí – takže opravdu bylo z čeho vybírat.
  • Na veletrhu jsou každoročně představeny čtyři základní módní směry pro následující rok. Tyto nové módní trendy tu prezentují špičkoví světoví designéři a nejlepší tvůrčí ateliéry působící v oblasti bytového textilu. Letos trendy představil tým složený ze šesti designérských ateliérů a osobností z Brazílie, Francie, Velké Británie, Japonska, Nizozemí a USA pod vedením designérského studia Franklina Tilla z Londýna.

Co jsme pro Vás letos přivezli?

Celkově se dá říct, že se v oboru (a snad nejen v něm) po několika krizových letech pomalu, ale jistě zlepšuje nálada. A tento lehký optimismus se promítl i do vzhledu látek. Zatímco ještě vloni všechno působilo smutně, jako by bez energie a bez výraznějších změn, letos je tomu jinak.

Zářivou novinkou a módním hitem jsou letos digitální potisky. Objevují se snad na všem. Oproti ostatním potiskům jsou digitální potisky látek mnohem výraznější, pestřejší, barvy jsou zářivější a obrysy vzorů jasnější. Díky nové technologii potisku mohou být vzory mnohem propracovanější a hlubší. Ty nejpěknější jsme pro Vás vybrali – a Vy je najdete v naší firemní prodejně.

Látky s digitálním potiskem jsou módním hitem, ale samozřejmě je to jen malý zlomek toho, co pro Vás máme nového. Těšit se můžete i na další překrásné, jemné, elegantní a kvalitní materiály. Například u našeho „dvorního dodavatele“ – jednoho z posledních německých výrobců záclon a závěsů – jsme pro Vás vybrali desítky úžasných vzorů a druhů jak záclon, tak i závěsů.

Zatímco mnoho jiných firem vybíralo spoustu zboží od tureckých a asijských výrobců, my jsme se převážně soustřeďovali na solidní a kvalitní evropské dodavatele. Je to z jednoho obyčejného důvodu – vážíme si Vás zákazníků a v žádném případě Vám nechceme nabízet méně kvalitní zboží, byť by někdy mohlo být i levnější. A tak jsme pro Vás objevili mnoho nádherných látek s evropským rodným listem, ze kterých jistě budete nadšeni podobně, jako jsme i my.

Při výběru jsme samozřejmě nezapomněli ani na nové designové tapety, a také na dětské záclony a závěsy, kterých pro Vás máme několik rozkošných kolekcí.

.
.
.
.
.
.

Kdy nové vzorky uvidíte?

Nové záclony a závěsy, které jsme pro Vás vybrali ve Frankfurtu, už nyní začínají postupně přicházet do Frýdku-Místku. Mnoho nových vzorků už máme, další dorazí během února a nejpozději do poloviny března by už snad nabídka měla být kompletní – a to už je nejvyšší čas myslet na jarní očistu domova a Velikonoce, k čemuž patří i nové záclony a závěsy.

Loňské vzory nyní získáte s výhodou!

Pro všechny, kdo se neopozdí a kdo na novinky netrpělivě nečekají, jsme prozatím připravili akci spojenou s doprodejem loňských vzorů. Je to akce ŠITÍ ZDARMA pro vybrané záclony a závěsy. Více podrobností o této akci najdete v „aktualitách“, nebo zde: http://www.petros-interier.cz/…-zavesy.html . Tato akce platí pouze do konce února nebo do vyprodání zásob. Přijďte si proto vybrat co nejdříve do naší firemní prodejny.

Kde nás najdete?

  • Kolekce nových záclon a závěsů si můžete prohlédnout ve firemní prodejně Petroš interier, kterou najdete ve Frýdku-Místku na Zámeckém náměstí (Zámecké ulici) 54 v rohu náměstí vedle frýdeckého zámku.
TADY NA TOMTO MÍSTĚ na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku najdete firemní prodejnu Petroš interier.
TADY NA TOMTO MÍSTĚ na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku najdete firemní prodejnu Petroš interier.

TRENDY 2014

Kromě nových záclon a závěsů jsme pro Vás také „omrkli“, kam se bude ubírat móda v roce 2014. Letos ve Frankfurtu opět představili špičkoví světoví designéři čtyři základní módní směry pro nadcházející sezonu. Inspiraci těmito trendy můžete využít jak v oděvní módě, tak v módě pro okna a pro domácnost.

.
.
.
.
.
.
.
.

Letošní čtyři módní směry se letos rozvětvují do dvou kontrastních tématických bloků:

„Progress!“ a „Revive!“ – tedy Vývoj a Obnova.
Každý z těchto dvou tématických bloků je dále rozdělen do dvou témat, a to:
Progress: Generate Collision (vytvářet kolizi) a Engineer Nature (inženýr příroda)
Revive: Rejuvenate Craft (oživit řemeslo) a Exalt Purity (velebit čistotu)

Na jedné straně stojí přání těšit se na nový svět, v němž jsou věda a technologie hnací silou celého inovativního designu. Na druhé straně je ohlédnutí se zpět, protože ve snaze prožít více smysluplných a autentických chvil je důležité se učit z minulosti, znovuobjevovat a oživovat hodnotu tradicí.

Progress: Generate Collision

Vznikající materiály a nové technologie umožňují jedinečné a individuální vlastnosti látek. Pro uspokojení poptávky po jedinečných, individualizovaných produktech návrháři stále experimentují s novými materiály a technologiemi. Počítačové algoritmy a moderní technologie usnadňují mnohem jednodušeji výrobu na míru, protože zboží, jako jsou například i pásy tkaniny, lze vytisknout digitálně i v menších sériích. Potisky proto mohou být hravější, tiskařská technika umožňuje tvůrcům neomezené umělecké vyjádření. Barvy tohoto stylu jsou intenzivní a překvapivě kombinované, různě rozpité, rozmývané a prolínající se. Vzory jsou někdy jen naznačeny v hrubých tazích. Strukrura je výsledkem experimentů návrhářů, kteří zkoušejí, jak výrobní procesy umožňují ovlivnit vzhled a strukturu konečného produktu. Nerovnoměrnosti, chyby a kolize se zde považují za přednost.

STYL GENERATE COLLISION je plný živých barev. Tento styl a digitální potisky, které jsou nyní módním hitem, jdou ruku v ruce.
STYL GENERATE COLLISION je plný živých barev. Tento styl a digitální potisky, které jsou nyní módním hitem, jdou ruku v ruce.
STYL GENERATE COLLISION, to je moderní technologie v praxi.
STYL GENERATE COLLISION, to je moderní technologie v praxi.
BARVY STYLU Generate Collision jsou velmi intenzivní a mnohdy působí jako rozpité či rozmývané.
BARVY STYLU Generate Collision jsou velmi intenzivní a mnohdy působí jako rozpité či rozmývané.

Progress: Engineer Nature

Syntetizovat přirozený svět pro udržitelnou budoucnost, to je hlavní myšlenkou tohoto stylu. Návrháři se nechávají inspirovat přírodou při výrobě svých vlastních materiálů. Ve svých laboratořích kopírují přírodu i přírodní procesy, nechávají prolínat nové textilní techniky živými systémy, sbližují syntetická řešení a přirozený svět. Díky procesům zkopírovaným z přírody vytvářejí své vlastní materiály a textury. Sbližování vědy a přirozeného světa jde ruku v ruce s přehodnocením dřívějšího nešetrného životního stylu. Mix přírodních a umělých barev, vzorů i struktur je charakteristický pro tento inovativní styl.

STYL ENGINEER NATURE prolíná syntetický svět s tím přirozeným.
STYL ENGINEER NATURE prolíná syntetický svět s tím přirozeným.
CHARAKTERISTICKÉ BARVY stylu Engineer Nature.
CHARAKTERISTICKÉ BARVY stylu Engineer Nature.
STYL ENGINEER NATURE, to je prolínání a sbližování vědy a přírody.
STYL ENGINEER NATURE, to je prolínání a sbližování vědy a přírody.
STYL ENGINEER NATURE propojuje nové textilní techniky živými systémy.
STYL ENGINEER NATURE propojuje nové textilní techniky živými systémy.

Revive: Exalt Purity

Jako reakce na hromadnou velkovýrobu vzrůstá přirozený zájem o věci, které mají osobnost a jsou doprovázeny příběhy. Při hledání smyslu spirituality přírodních materiálů tento styl ctí i jejich nedostatky a záměrně poukazuje na jejich původ. Výrobky jsou primitivní a zároveň moderní a estetické. Divoká a drsná příroda se svými ryzími barvami, texturami a tvary působí jako generátor myšlenek. Tímto způsobem se návrháři zaměřují na vše pokorné, čisté, bez ozdob. Materiály i výrobní procesy tohoto stylu jsou přírodní, neupravované, tradiční a původní. Hrubé struktury, celek bez příkras a ozdob, jednoduchý, střídmý, přírodní, trvanlivý. To jsou hlavní rysy stylu Exalt Purity, tedy Velebení čistoty.

STYL EXALT PURITY ctí přírodu se všemi jejími nedokonalostmi, zaměřuje se na vše přírodní, čisté, pokorné, bez ozdob.
STYL EXALT PURITY ctí přírodu se všemi jejími nedokonalostmi, zaměřuje se na vše přírodní, čisté, pokorné, bez ozdob.
STYL EXALT PURITY se vyznačuje hrubými strukturami, celek je bez příkras a ozdob, jednoduchý, střídmý, přírodní, trvanlivý.
STYL EXALT PURITY se vyznačuje hrubými strukturami, celek je bez příkras a ozdob, jednoduchý, střídmý, přírodní, trvanlivý.
STYL EXALT PURITY - materiály i výrobní procesy tohoto stylu jsou přírodní, neupravované, tradiční a původní.
STYL EXALT PURITY – materiály i výrobní procesy tohoto stylu jsou přírodní, neupravované, tradiční a původní.

Revive: Rejuvenate Craft

Styl, který chce připomenout opravdovost tradice. Oživení a obnovení tradiční řemeslné techniky má pomoci připomenout, že za výrobky stojí jejich příběh. Návrháři zde pracují s recyklovanými materiály, improvizují ve stylu tradičních řemesel a snaží se vytvořit protějšek k naší přetechnizované době. Použitím jazyka tradičních řemeslných technik, jako je vyšívání, tkaní nebo pletení, návrháři vyprávějí příběhy o životech. Jednolitost materiálů nahrazují koláže, nečekané struktury vyvolávají svůdné vizuální napětí. Oživení tradičního řemeslného zpracování vede k bohatství textur.

STYL REJUVENATE CRAFT chce připomenout a oživit tradice.
STYL REJUVENATE CRAFT chce připomenout a oživit tradice.
STYL REJUVENATE CRAFT - jednolitost materiálů nahrazují koláže, nečekané struktury vyvolávají svůdné vizuální napětí. Oživení tradičního řemeslného zpracování vede k bohatství textur.
STYL REJUVENATE CRAFT – jednolitost materiálů nahrazují koláže, nečekané struktury vyvolávají svůdné vizuální napětí. Oživení tradičního řemeslného zpracování vede k bohatství textur.
STYL REJUVENATE CRAFT. Použitím jazyka tradičních řemeslných technik, jako je vyšívání, tkaní nebo pletení, návrháři vyprávějí příběhy o životech.
STYL REJUVENATE CRAFT. Použitím jazyka tradičních řemeslných technik, jako je vyšívání, tkaní nebo pletení, návrháři vyprávějí příběhy o životech.

Snímky k trendům: Messe Frankfurt Exhibition

Náš tip:

  • Pozvěte si designéra. Ideálním způsobem výběru záclon a závěsů je návštěva designéra u Vás doma.

    Designér s sebou přiveze velké množství vzorků – většinou jich bývá několik velkých kufrů. Pomůže Vám s výběrem, vzorky záclon a závěsů si navíc budete moci přiložit k ostatnímu vybavení svého bytu, takže hned uvidíte, jestli budou do Vašeho interiéru slušet, nebo ne.

    Od designéra dostanete cenné rady. Pomůže Vám také s výběrem garnýže a poradí, jaký bude nejvhodnější způsob ušití pro Vaše nové záclony a závěsy.

    V neposlední řadě designér také provede zaměření, takže nebudete muset kvůli zaměřování běhat s metrem kolem okna Vy sami.

    Více o návštěvě designéra najdete zde: http://www.petros-interier.cz/…signera.html

 


zpět na články